Skip to main content

Welkom bij Esdec

Esdec ontwikkelt slimme montagesystemen voor zonnepanelen die minder gedoe, en meer waarde voor solar professionals creëren. Dat doen zij al sinds 2004. Met bijna 20 jaar ervaring en ruim 7GW aan geïnstalleerde zonnepanelen, mogen zij zichzelf internationaal marktleider noemen.

Esdec is een Nederlandse fabrikant van professionele montagesystemen voor de aanleg van zonnepanelen. Zij kunnen complete installaties laten monteren op zowel schuine als platte daken. Deze worden geleverd onder de merknaam ClickFit en FlatFix.

Door jarenlange ervaring in de aanleg van PV-systemen, ontwikkelt en produceert Esdec eigen montagesystemen. De goed doordachte montagesystemen van Esdec hebben een unieke en eenvoudige manier van montage en gebruiken hoogwaardige materialen. Hierdoor ontstaat het grote voordeel dat de montagetijd van zonnepanelen op daken sterk wordt ingekort. Uit een berekening blijkt dat dit tot wel 40% sneller is in vergelijking met conventionele montagesystemen.

FlatFix Fusion - Platte daken

De verschillende componenten van FlatFix Fusion bieden de optie om flexibele rijlengtes te installeren. Er wordt eenvoudig gemonteerd om obstakels, zoals schoorstenen of ramen, heen. Zo wordt het meeste rendement uit ieder dak behaald. FlatFix Fusion is ideaal voor residentiële en commerciële projecten.

ClickFit EVO - Pannendak

Dit slimme zonnepanelen montagesysteem bestaat uit een handig haak- en kliksysteem. Zo hoeft er niet meer geboord te worden in de dakconstructie. De rails klikt vervolgens gemakkelijk in de dakhaken. Zodat alleen de zonnepanelen vastgeschroefd hoeven te worden.

ClickFit EVO - Golfplaatdak

Componenten monteren met slechts een tool! Op de meeste daken gebruikt men de handige montagebeugel en op afwijkende golfplaten kun de voor geassembleerde stokschroef. Dat bespaart tijd en er is meer aandacht voor andere werkzaamheden van de PV installatie.

ClickFit EVO - Staaldak

Het slimme montagesysteem bestaat uit slechts vier lichte en stevige componenten die het monteren van zonnepanelen vereenvoudigen. Voor ieder type staaldak. Zo wordt tijd en ruimte tijdens de installatie bespaard.

ClickFit EVO - EPDM / Bitumendak

Dit slimme montagesysteem wordt snel geïnstalleerd dankzij het handige kliksysteem en de voor geassembleerde stokschroef. De stokschroef is in hoogte verstelbaar, 360 graden draaibaar en beschikbaar in 3 lengtes en 2 diktes voor houten gordingen/spanten. En de flexibele adapter vangt dak oneffenheden tot wel 10 graden op.