Skip to main content

Ga voor zonnepanelen

Een beter milieu en zekerheid voor de toekomst.

Ideaal als u wilt besparen op de energierekening!

Een zonnepaneel, ook wel fotovoltaïsch paneel genoemd, is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Door een groot aantal fotovoltaïsche cellen op een paneel te monteren, wordt er zonne-energie opgevangen. Dit is een vorm van duurzame energie.

Het door ons zorgvuldige samengestelde assortiment zonnepanelen bestaat uit producten van grote, wereldwijd opererende A-merken. De panelen van deze fabrikanten worden uitgebreid getest en bezitten alle belangrijke certificaten en keurmerken. Benieuwd welke panelen Mobizon u kan aanbieden? Kijk hieronder gerust eens naar ons assortiment.

Glas-folie of glas-glas zonnepanelen?

Bent u van plan uw woning of bedrijfspand te verduurzamen met zonnepanelen? Goed bezig! Dan rijst echter al snel de vraag: Ga ik voor glas-glas of glas-folie panelen? Zoekt u meer informatie over het verschil tussen glas-folie en glas-glas?

Wij zullen u een handje helpen. Op de vraag welke keuze beter is,  is namelijk geen enkelzijdig antwoord. Beide technieken hebben voor- en nadelen. Welke keuze beter is, hangt af van de financiële mogelijkheden en kenmerken waar de panelen geplaatst worden.

Hieronder leggen we de verschillen uit tussen glas-folie en glas-glas panelen. Omdat wij onafhankelijk advies geven, doen wij dit objectief, zonder een voorkeur uit te spreken voor het een of het ander.

Glas-folie is goedkoper en glas-glas is duurzamer.

Glas-folie zonnepanelen zijn goedkoper in aanschaf. Wel twee keer zo goedkoop in vergelijking met glas-glas panelen. De terugverdientijd van glas-folie panelen is daarom korter. Economisch gezien beter dus. Kijkt u naar de lange termijn, dan komen glas-glas panelen beter uit de bus. Glas-glas panelen gaan langer mee en hebben minder vermogensverlies over tijd. De panelen blijven langer presteren en krijgen van fabrikanten betere garantievoorwaarden. Glas-glas panelen krijgen in de meeste gevallen een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar. Bij glas-folie is dit 80% na 25 jaar.

Hoe maakt u de juiste keuze?

De juiste keuze is voor elk persoon anders. Is kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid belangrijk in uw situatie? Dan ligt glas-glas voor de hand. Is het budget gericht op een kortere termijn en is terugverdientijd een belangrijke factor? Dan is glas-folie de meest economische oplossing.

De juiste keuze maakt u op basis van een objectieve berekening. In deze berekening dienen de opbrengsten en terugverdientijd tegenover de aanschafprijs en installatieprijs gezet te worden.

Deze berekening maken wij graag voor u. In ons traject nemen we al deze factoren mee en zetten we verschillende scenario’s uiteen, waardoor u een keuze kunt maken die past bij uw situatie.